Bygga hus

BYGGA HUS - VARFÖR!

1. Investering för framtiden - bra och lönsamt att bygga nytt

Ett stort ekonomiskt beslut - visserligen, men är det en affär som du med största sannolikhet kommer att tjäna på. Att bygga nytt hus i ett tillväxtområde är ingen större ekonomisk risk. Troligare är att ditt nästa bilköp blir en större ekonomisk förlust än ditt husbygge. Det är som Mark Twain sa: ” buy land they are not making it anymore”. Det största och svåraste beslutet är att hitta en tomt som man tycker om.

2. Varför bygga nytt när det finns begagnat?

Att bygga drömhuset och få det precis som man vill är ju bra En stor fördel med att bygga nytt är att man blir färdig. Att köpa renoveringsobjekt blir många gånger ett ständigt pågående projekt som pågår år efter år och som aldrig tar slut. Att bygga nytt innebär att man kan bli färdig. Visserligen är också tiden mellan köp och inflyttning är längre men man slipper bo i ett renoveringsprojekt.3

3. Jäkta inte - låt planeringen ta tid

4. Hur stort ska det vara?

Stora hus är inte bättre än små, men bra planerade hus är bättre än dåligt planerade.

Varje kvadratmeter kostar att bygga så det lönar sig att planera smart. Smart planlösning str högt på de flestas önskelista men kan vara svårt att avgöra när ett hus presenteras på ritning. Det tillhör ju inte vanligheten att analysera planlösningar. Att kunna uppleva huset i 3D underlättar betydligt därför är våra hus nedladdningsbara som en 3d-modell du enkelt navigerar runt i. När vi ritar hus eftersträvar vi att rummen ska ha fina proportioner och effektiva samband rum emellan. Fönsterpartier ska placeras så att rummen känns större och att solljuset ges möjlighet att via fönster spridas vidare in i huset, gärna bilda ett raster av ljusstrålar. Rum för avskildhet och rum med öppenhet, rum med tillgängliga funktioner, flexibilitet gällande användning, sköna samband och formade med logisk konstruktion. att komma in i ett hus och känna att huset välkomnar en, inte avslöja allt men skapa nyfikenhet. När du sitter i soffan eller vid matbordet ska du inte känna att du halkar ut i hallen, helst slippa se ytterdörren och ytterkläderna. Tyvärr är de flesta klassiska kataloghus planerade just så, att redan innanför entrédörren har du ramlat in i allrum och matplats. Vårt råd: att ta professionell hjälp från en arkitekt med god kännedom och erfarenhet av bostadsplanering.

Bygga fritidshus!  Bara 107 tips och råd kvar att läsa

Share