Kerstin är ett nytt komplementbostadshus som planerats utifrån de kommande ändringarna i lagen om attefallshus. Lagen väntas träda i kraft först i mars 2020. Lagen innebär att 30 kvm byggyta blir tillåtet såvida huset har alla bostadsfunktioner ett s.k. komplementbostadshus.

Kerstin utgår från GÖRAN men har fått ett litet sovrum. Sovrummet kan rymma en 120 säng plus garderober. Sovrummet är högt i tak och ovanför sängen kan en 90-säng eller ett förvaringsloft inredas.
Om ni istället vill ha ett rejält arbetsrum, kan loftsängen vara den fasta sovplatsen och golvytan nyttjas till arbetsplats, med skrivbord, hyllor och hurts inunder sängen. Det extra rummet blir ett kombinerat sov- och arbetsrum.

Allrummet med kök kan möbleras med matplats och kamin och soffhörna. Utgång till uteplatsen i pergolan ger huset en extra dimension och ökar upplevelsen av att huset är stort. Spartrappan till loftet är en inredningsidé som är valfri, den är sittmöbel, hylla och trappa allt i ett men det kan gå lika bra att ha en väggfast stege till loftet, vilket ju tar mindre golvyta i anspråk. Loftet ovanför hall och badrum. fungerar utmärkt som sovloft för dig eller en gäst.
Kerstin uppfyller alla krav som än så länge är presenterat i det lagförslag för de nya komplementbostadshusen på 30 kvm. Om du vill bygga ett attefallshus som ett gästhus eller kontor utan de kompletta bostadsfunktionerna är det 25-kvadratmeter som är tillåtet. Alla våra hus går att förändra och justera efter din tomt och dina behov. Vi ritar om, ritar nytt i samspråk med dig för bästa lösningen.

Alla hus kan spegelvändas.

Share