Ett nytt sommarhus till västkusten som vi precis levererat ritningar till. Bilder, utförliga ritningar och priser på stomme och byggsats kommer snart finnas här på vår hemsida.

Ett fritidshus med modernt formspråk med många smarta funktioner på en liten yta. Det smarta huset erbjuder öppna sociala ytor med kök och vardagsrum i ett stort rum, tre sovrum plus en separat umgängesyta på ett rymligt loft. Huset lämpar sig som sommarhus eller gärna som fritidshus för åretruntbruk.

Generösa glasytor på utvalda platser i rummen gör det smala huset genomsiktligt och rummen upplevs rymliga. Från alla rum finns utgångar till trädäcket och trädgården. Det är en närhet till den omkringliggande naturen som är husets idé. På var långsida kan uteplatser ordnas förslagsvis i väst respektive öst, för att möta morgonsol liksom kvällssol. En syd-nordlig placering ger fint ljus hela dagen, så att husets skugga så lite som möjligt stör utelivet. Ljuset ska nå in i huset under dygnets alla ljusa timmar.

Entrén med rejält skärmtak kan rymma mycket förvaring och redan i hallen ser man eldstaden i det stora rummet. De sociala öppna ytorna med kök, matplats och allrum har högt i tak och från var du än sitter eller står ser du brasan samt ut i omgivningen åt tre väderstreck. Sovrummet ligger i husets motsatta ände, lite avskilt från de sociala ytorna, i lugn och ro, möblerbart för dubbelsäng med stor klädkammare. Sovrummet har utgång till trädgården utanför. Badrummet har utgång till trädäcket, där kanske bastuboden finns strax intill. Att kunna gå direkt ut från varje rum till den omgivande trädgården gör huset lättsamt och ger känslan av närhet till naturen.

Loftet nås från allrummet, breder ut sig asymmetriskt över köket och är ovanligt spatiöst. Här ryms skön soffhörna med möjlighet till fantastisk utsikt, liten wc och två sovkabysser, varav den ena är rejäl och kan med fördel möbleras med dubbelsäng.

Helt enkelt ett smart nytt sommarhus med en byggytan på 72 kvm och boytan med loftet är 90 kvm.

Share